10398384_1213169049294_849080_n

6 ötlet, hogy interaktívabb legyen az esküvőd

Az esküvők örömmel és ünnepléssel teli események. Az öröm pedig természetesen megsokszorozódik attól, hogy összekötöd életedet a szerelmeddel, és azok, akik a legközelebb állnak hozzád, a szeretteid és barátaid, osztoznak veletek a boldog pillanatokban.

Az ünnepség másrészt igényel némi átgondolt szervezést, de az eredeti és kreatív ötletekkel maradandó élményt nyújthatsz a vendégeidnek, akik még évekig is a Ti esküvőtökről fognak beszélni.

Szóval hogyan teheted az esküvődet meg interaktívabbá és emlékezetessé a vendégeid számára? Megosztom veled 6 módját annak, hogy bevond és szórakoztasd a vendégeidet a lagzi végéig.

1. Tervezz saját bárt

Bármilyen nassolnivalóból összehozhatod, amit a vendégek kedvükre állíthatnak össze vagy készíthetnek el, vagy csak megkóstolják azt, ami tetszik nekik a választékból. Néhány ötlet: popcorn, mini pizza, perec, smootie vagy shake, édességek, fánk, mini szendvics, goffri – a lehetőségek tárháza végtelen és garantáltan imádni fogják kicsit és nagyok.

2. Meglepi négykeréken

Nagyon népszerűek a tengerentúlon a hot-dogos, és fagyis kocsik, de már továbbfejlődött ez az ötlet és esküvői díszbe öltöztetett és mozgó büfévé átalakított kisteherautók színesítik az esküvőket. Egyedi és szokatlan, de biztosan emlékezetes marad, egy pezsgő, vagy sörbárnak berendezett kocsi, vagy bármilyen finomságot kínáló guruló büfé. 

3. Stílusos kilépő

Az egyik leglátványosabb fotós téma, amikor az ifjú pár kilép a templomból vagy a szertartás helyszínéről. Hogy ez még látványosabb legyen, a vendégek szórhatnak rátok virágszirmot, szárított levendulát, vagy fújhatnak szappanbuborékot. (Ezt biztos, hogy a gyerekek is nagyon élvezni fogják!) 

Ha még grandiózusabb kilépőre vágysz, reptessetek galambokat, esetleg léggömböket. Ha esti kilépőt terveztek például a lakodalom végén, akkor a csillagszórók, gyertyák, világító lámpások, vagy tüzijáték fognak megfelelő hangulatot biztosítani és ezekbe is mind be tudod vonni a vendégeidet is. (a biztonsági előírások betartásával, persze)

4. Játékos időtöltés

Ha marad néhány üres óra a szertartások és a lagzi között, szórakoztathatod a vendégeidet játékokkal, vagy kialakíthatsz egy részt, ahol kicsit ejtőzhetnek, ismerkedhetnek is akár a két család tagjai. Tarthatsz ez idő alatt koktél órát, vagy bor, esetleg whiskey kóstolót, az uraknak akár szivarral is kedveskedhetsz. Válassz olyan programot, ami a helyszín adottságaihoz a leginkább passzol.

5. Közösségi kapcsolódás

A hashtag-ek tökéletes módjai annak, hogy összegyűjtsd a vendégeid fotóit, amiket az esküvőd alatt készítettek. Találjatok ki saját hashtaget, és kérjétek meg a násznépet, hogy használják őket. Persze, ha bizonyos esetekben, pl a szertartás alatt nem szeretnétek, ha mindenki kattintgatna, erre külön kérjétek meg a násznépet. 

6. Ételek kicsit másképp

Az étkezés mindig nagyon fontos szerepet játszik az ünneplésben, az esküvőin is érdemes különlegessé tenni a kulináris élvezeteket. Ha a helyszín engedi, már a ceremónia előtt, vagy a koktél óra alatt is jó ötlet lehet készülni finom falatokkal, tálakkal, amiket fogyasztva az emberek beszélgethetnek, ismerkedhetnek. Ez jó ötlet lehet akár előétel gyanánt, vagy arra az esetre, ha később lesz még a vacsora és a vendégek megéheznének. 

Ha a vacsorát sem a hagyományos ültetett és felszolgált módon képzeled el, remek hangulatot kelt ha a svédasztalhoz hasonlító büféasztalokat állítasz, amiket akár különböző állomásokként is feldíszíthetsz. Vagy tapas-bár jellegű elrendezést is választhatsz. A vendégek szabadon végigjárhatják a hívogató és ötletes standokat és megkóstolhatják amit megkívánnak. Szórakoztató, mégis elegáns módja az esküvői vacsorának. 

Neked melyik ötlet fog megvalósulni az esküvődön? Vagy van olyan ötleted, amit megosztanál velünk?

A bejegyzésben szereplő tippekhez összegyűjtöttem Nektek néhány inspirációt, amit a lenti Pinterest táblán tudsz megtekinteni. 

 

 

Mydeer wedding

mydeer design