10398384_1213169049294_849080_n

Esküvő hygge módra

A nyár elmúlt, jönnek a hűvösebb hónapok, de én hamar megvigasztalódom ilyenkor, ugyanis az ősz a kedvenc évszakom. (októberi születésű vagyok) Végre lehet kreatívabban öltözködni, bekuckózni, meleg italokat inni, összbújni… vagyis eljött a hygge ideje! 

Már biztosan tudod, hogy a hygge a dánok híres boldogság-receptje, aminek alapja az a meghitt, nyugodt hangulat, amikor biztonságban, békében vagy akár egyedül egy jó könyvvel és pohár kakaóval, akár a szeretteiddel finom ételeket fogyasztva. Elengedhetetlen tartozékai a gyertyák, fényfüzérek, hüvős időben a puha, meleg holmik, takarók, nekem személyes kedvenceim a finom, puha stólák és vastag zoknink. 

Most, hogy már többet tudunk a hygge-ről, nézzük meg mindezt egy esküvő szemszögéből.  Szerintem egy hygge esküvő ötlete maga a tökély: egy vidám és meghitt ünnep, ahol nyugodt vagy, szeretet vesz körül és gyönyörű, felejthetetlen emlékek maradnak utána. Ha visszagondolok a saját esküvőmre, amikor még nem ismertem közelebbről a hygge hitvallását, nagyon sok hygge elemet építettem bele a koncepcióba. A következő lista a hygge hitvallását veszi alapul, amit tökéletesen beilleszthetsz az esküvőszervezésbe:

 

A helyszín

Ha az otthonosság érzetét keressük, lehet-e jobb helyszínt választani, mint az otthonod? Vagy a szüleid otthona, vagy kertje. Ha mégsem ennyire intim esküvőben gondolkodsz, válaszd a szülővárosodat, főleg ha már nem ott élsz. Ha vacsorában és alkodalomban gondolkodsz, akkor sem a hotel éttermek és báltermek az egyetlen alternatívák. Az én esküvői bulim például egy helyi kultkocsmában volt megtartva, nagyon hygge volt, elhihetitek! A hely berendezése eleve nagyon barátságos és rusztikus, tele gyertyákkal és fényfüzérekkel – erről nem is kellett külön gondoskodnunk. Egyszerű fehér lampionokkal dekoráltunk mindössze, és virgádíszként fehér rezgő csokrokkal. A hatás meghítt volt és különleges.

Együtt

Itt természetesen a vendégekre gondolok.  Ha meghitt hangulatra vágysz, limitáld a létszámot, és csak azokat hívd meg, akik tényleg a legfontosabbak számodra.  Ne legyenek jelen olyan emberek, akik mellett kicsit is kényelmetlenül érzed magad. Lehet, hogy a szeretteid próbálnak majd nyomást gyakorolni rád a vendégeket illetően, de ne felejtsd el, hogy ez a Ti napotok, és csak azokkal töltsd, akik a szívedben a legfontosabb helyet foglalják el.

Harmónia

Ez szorosan összefügg az előző résszel: a vendéglistával. Ha a meghívottak valóban azok az emberek, akik a legközelebb állnak hozzátok és akiket a legjobban szerettek, akkor nem lesz szükség rá, hogy lenyűgözzétek őket. Ők ismernek Titeket, és mindenképpen imádni fogják, hogy részesei lehetnek a Nagy napotoknak.  

 

Béke 

Elkerülheted a drámát, ha a odafigylesz bizonyos emberekre az ülésrend összeállítása közben, tartsd őket kellő távolságra egymástól. Ha van valaki a szeretteid, barátaid között, aki pár pohár után hajlamos jelenetet rendezni, kérd meg a koszorúslányodat vagy a vőfélyt, hogy tartsa rajta a szemét. 

 

Kényelem

Gondolj a saját kényelmedre, ha ruhaválasztásra kerül a sor. . A menyasszonyi ruha is lehet kényelmes, ha eltekintesz a szűk fazonoktól, fűzőtől, abroncstól. A vőlegénynek sem kell túlöltöznie, egy elegáns nadrág és zakó tökéletes és fel fogja dobni a virágdísz a hajtókán. Nem kötelező a magassarkú topán, viselhetsz kényelmes lapos sarkút, vagy balerina cipőt. Ne felejtsd el a vendégeket értesíteni a dresszkódról. 

 

Összefogás

Ne feledd, hogy miért is házasodtok össze, tartsd észben a “MI” fontosságát. A fontos döntéseket együtt, egy párként hozzátok meg. A családtagokat is vonjátok be kisebb feladatokba, például készítsetek közösen dekorációt, süssetek, főzzetek, hogy mindenki kivehesse a részét a készülődésből. 

 

Kulináris élvezet

A jó ételnél nagyobb öröm nincs is ezen a világon! Nem kell  hogy az étel előkelő és elegáns fogásokból álljon. Legyen olyan, amit mindenki szeret és legyen bőséges mennyiség! Ne feledkezz meg az édességről sem! Ha hyggében gondolkodsz, milyen szuper is egy nagy asztalt körbeülni a szeretteiddel, és kézről kézre adni a finomabbnál finomabb falatokat! 

 

Hangulat

Nem lehet elég sok gyertya vagy fényfüzér a hygge esküvőn. Használj belőlük annyit, amennyit csak lehetséges, mert gyönyörű fényeket és varázslatos hangulatot teremtenek. 

 

Jelenlét

Kérj meg mindenkit, hogy hagyják a zsebükben a telefonjaikat. Bízz meg egy profi fotóst, aki méltó módon örökíti meg az esküvőtöket. Biztosítsd a vendégeket, hogy megosztod majd velük az elkészült fotókat. Így mindenki azzal foglalkozhat, hogy jól érezze magát és jelen legyen, nem pedig a mobilja képernyőjén keresztül követi majd az eseményeket.

 

Hála

Állj meg idődőr időre, adj hálát és éld meg a pillanatot.

Mydeer wedding

mydeer design