10398384_1213169049294_849080_n

Esküvői villásreggeli? Igen, akarom!

Ma, miközben a napomat egy isteni villásreggelivel kezdtem, eszembe jutott egy őrült gondolat. Tervezem, hogy egyszer majd másodszor is férjhez megyek – szakmai ártalom, hogy néha elkalandozom, hogy milyen is lenne.

Ha van valami, amit imádok, amivel le lehet venni a lábamról, az egy isteni, stílusos villásreggeli. Jött az ihlet, hogy körbejárjam kicsit ezt a témát, mit is lehet kihozni belőle. Mert bár az első esküvőm se volt túl nagy felhajtás, másodikra valami annál is szolidabbat tudnék elképzelni. És mivel emlékszem, hogy mennyire kimerült voltam, mire elérkeztünk a menyasszonytánc végéhez (oltári buli volt, nem tagadom) de az egész délelőttös készülődés, a szertartás, mindez egy felfokozott érzelmi állapotban, lehet, hogy kicsit elvett az élményből. 
Ezért gondoltam, vinnék bele egy kis csavart, az ismerőseim úgyis számítanak rá, hogy nem lesz szokványos a dolog (mert mi szokványos dolgot tettem én mostanában? 🙂 ) És mi lehetne lazább, pihentetőbb, stílusosabb és formabontóbb, mint egy esküvő villásreggelivel??

Gondolj csak bele, egy napsütéses délelőtt, a kedvenc kávézódban (ha szűkebb körben ünnepeltek) vagy egy kerthelységben, esetleg, ahogy én terevezem, egy tetőteraszon, kellemes zenével, a kedvenc reggeli fogásaiddal… Omlettek, annyi bacon, amennyi csak belédfér, amerikai palacsinta, fánk – torony, isteni színes macaronok (igen, én azt is fogyasztok reggelire…) friss croissant, lekvár válogatások, gyümölcstálak… ISTENI LAZACOS BAGEL!! TE JÓ ÉG ÉS AVOKÁDÓÓÓÓS PIRÍTÓS… Ohhh és akkor még nem is említettem a müzli, vagy a smoothie bárt és persze kávé, kávé, kávé…!!! És természetesen, ami az esküvőhöz és az igazi fancy villásregihez is dukál: a pezsgő!! Eléggé beindult a fantáziám, szóval térjünk át arra részre, hogy miért is éri meg igazán elrugaszkodni kicsit a hagyományoktól:

• Csodálatosan illeszthető egy szabadtéri szertartáshoz, tulajdonképpen bárhol megtarthatod, mert a kitelepülés sem annyira bonyolult, mint egy hagyományos vacsora esetében, még az ültetéssel sem kell annyit bajlódni.

• Ennek fényében, anyagilag is jobban megéri, mert 1.) nem szombat este, hanem például péntek, szombat, vagy vasárnap reggel tartod, így az esetleges helyszín bérlés és 2.) az ételek is kevesebbe kerülnek. 

• Még tovább gondolva a történetet: ha nem túl nagy számú a násznép, sok dolgot saját kezűleg is meg lehet oldani, a nagyi házi barack lekvárját bedobni például szuper ötlet, és Ő is biztosan büszke lenne, hogy ezzel is hozzájárulhatott az ünnepléshez.

• Egy nappali esküvő kitűnő lehetőség, hogy szabadon engedd a fantáziádat: ilyenkor egyetlen szín sem lesz túl élénk, és ami tökéletes ehhez a tematikához: a papír dekorációk! Egy ilyen esemény kevésbé formális jellegű, így bármi ami bohó, vidám, pasztell színű, azzal nem nyúlhatsz mellé, de tökéletes hozzá a természetközeli dekor is. A gyertyák és fényfüzérek így szintén megspórolhatók, ha lehet egy javaslatom, ezek árából rendeljetek inkább egy jó nagy adag gofrit!!

• A villásreggeli esküvő nem tradicionális, így semmi sem kötelező, viszont bármi lehetséges! Öltözz lazán, vagy öltözz ki. Lehet táncolni és koktélozni, hiszen a buli nincs napszakhoz kötve, de lehet beszélgetős, játékos napot is tartani. Mindennek csak a fantázia és a kreativitás szabhat határt, végülis nem minden reggel megy férjhez az ember lánya… 🙂

Mydeer wedding

mydeer design